Foto: pixabay
Srbija

Od ponedeljka testiranje đaka za prvi razred

Izvor: 
Dnevnik.rs Sub, 01/04/2023 - 14:17​​​​​​​U ponedeljak, 3. aprila, počinje testiranje đaka pred polazak u prvi razred osnovne škole. U prvi razred može da bude upisano svako dete koje do 1. septembra ima najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina.

Predstojeća školska godina je četvrta za koju je upis đaka omogućen putem portala eUprava, gde postoji usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje. Na ovaj način roditelji jednim odlaskom u školu završavaju sve aktivnosti vezane za upis deteta u prvi razred.

„Ukoliko roditelji nisu u mogućnosti da dete za testiranje i upis prijave putem eUprave, mogu doći u školu sa dokumentacijom, gde će se zakazati testiranje deteta.

Testiranje đaka u školama obavlja psiholog ili pedagog, koji tokom razgovora sa budućim prvakom, koji traje do pola sata, procenjuje emotivnu, socijalnu i intelektualnu zrelost deteta za polazak u školu.

Upis budućih prvaka se završava 31. maja, a prilikom upisa potrebno je dostaviti i potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu, koju popunjava izabrani pedijatar.
MarketingNajnovije vesti