Aleksandar Vučić
Srbija

Od srede se uvodi zabrana kretanja od 20 sati do 5 ujutro

Izvor: 
pink Uto, 17/03/2020 - 20:18
- Od sutra, od 20 sati do pet ujutru, uvodi se zabrana kretanja svim licima od nula do bilo kojeg starosnog doba, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni – rekao je Aleksandar Vučić, i naglasio da je cilj da se spreči širenje virusa.

Kaže da "samo teške i ozbiljne mere daju rezultate".

- Ne lečite bol aspirinom ili lilihipom, već najtežim pristupom! Vojska Srbija će nadledati granice, sve bolnice, migrantske centre i biće naoružana. Posao je da zaštiti lekare! Imali smo incidente gde su neki pacijenti iz inostranstva želeli da tuku naše lekare. Oni su heroji, rade najteži posao. Molim vas da ne napadate našu vojsku, vi koji je napadate. Njihov posao je da čuvaju bolnice, da korona tamo ne bi ušla – rekao je predsednik Vučić ističući da policija radi jako težak posao.

- Od 7.607 kontrolisanih lica 5.594 je policija je pronašla kod kuće. Jel moguće da je neko tako neodgovoran?! – pita predsednik Vučić.

Kaže da je u Kikindu korona stigla preko Milana, u Beogradu takođe, a u Čačku, se pojavila na svabdi, u Nišu na žurki. Naglašava da će kazne biti oštre za sve koji ne poštuju mere.

- Nismo sve ovo napravili, jer nas zanima politika. Izbori za narodne poslanike koji su trebali da budu 24. marta se prekidaju. izbori za nas ne postoje, dok se borimo sa koronom. Ni o kakvom datumu nismo hteli da pričamo o izborima dok se ovo ne završi – rekao je predsednik Vučić.

Uvedena je zabrana izlazak na ulicu STARIJIMA OD 65 GODINA, u seoskim sredinama starijima od 70!

"Plate se neće smanjivati. Zaposlenima u zdravstvu povećanje"

- Plate se neće smanjivati uopšte. Od 1. aprila povećaćemo plate svim zdravstvenim radnicima za 10 odsto. Država to može sada da uradi. Niko u javnom sektoru neće da izbubi posao. Plate neće da padaju. To možemo zbog dobre fiskalne situacije, dobrom monetarnom politikom – rekao je.

Kako je rekao, javni dug je snižen za dodatnih 0.3 odsto, i to je, naglašava, od velikog značaja za monetarnu politiku Srbije.

- Imamo punu stablinost kursa. Nećemo da dozvolimo pad, a to je moguće jer imamo čvrstu i stabilnu ekonomiju – rekao je.

Kaže da je važno da i privreda funkcioniše.

- Da bi bilo para, neko mora da radi. Probaćemo da obezbednimo da ljudi moraju da rade, jer privreda mora da funkconiše. Ukinućemo gradske i međugradske linije, ali obezbedićemo prevoz za sve koji rade – dodao je.

"Sve što smo tražili od Kine smo i dobili. Srećan sam što imamo takve prijatelje"

Kaže, da ga je prijatno iznenadila podršku koju Srbija dobija iz Kine, i naglašava da je srećan zbog toga.

- Razgovori sa kineskim partnerima su me iznenadili. Ono moje obraćanje od pre dve večeri, naišlo je na veliku pažnju. Našim ambasadama se javilo mnogo kineksih preduzetnika da pomognu. Želim da se zahvalim, dobijamo veliku pomoć iz Kine. Šalju nam eksperte za koronu, šalju toliku pomoć. Srećan sam zbog toga – rekao je Vučić.

 

- Molim ljude da vode računa o policajcima, vojnicima i lekarima. Mislite da je njima lako? - rekao je Vučić, još jednom se zahvaljujući Kini.

- Beskrajno hvala Si Đinpingu, nikada mu ovo nećemo zaboraviti! On je naš veliki prijatelj – rekao je predsednik.

- Hvala i našim učiteljima i nastavnicima. Fantastično su to izveli i nemojte da se smejete onim nastavnicima koji su prvi put pred kamerama. Čestitam i ljudima iz ministarstva koji su to spremali. Deco, morate da učite, ne samo da igrate igrice. Od vas zavisi naša budućnost – rekao je Vučić.

Vučić: Majke dece do 12 godina primaće punu platu i mogu da ostanu kod kuće

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić kaže da je do pre tri dana vođena bezobzirna kampanja o tome da su oni zlikovci jer ne štite decu šaljući ih u škole, a onda kada je uvedena TV nastava, sada je problem ko će čuvati decu.

- Milisli smo i na jedno i na drugo. Majke dece do 12 godina primaće punu platu i mogu da ostanu uz svoju decu - rekao je predsednik.
MarketingNajnovije vesti