Pumpa gorivo Foto: pixabay
Srbija

Od sutra dizel i benzin skuplji za sedam dinara

Izvor: 
RTV/Tanjug Čet, 28/04/2022 - 19:14Prosečna veleprodajna cena derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 biće od sutra veća za 7 dinara, odlučila je danas Vlada Srbije Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, a nove cene važiće do 31. maja.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Vlada je donela i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte za 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.

Na današnjoj sednici donete su i odluke o ograničavanju cene osnovnih životnih namirnica na još 60 dana, kao i o isplati jednokratne pomoći u visini od 10.000 dinara za zaposlene u predškolskim ustanovama.

 
MarketingNajnovije vesti