wikimedia
Srbija

Od sutra građani BiH mogu besplatno da se vakcinišu u Srbiji

Izvor: 
Tanjug Sre, 02/06/2021 - 13:39Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima da će svi građani BiH od sutra, bilo gde i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju sertifikat kao i građani Srbije.

Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, rekao da će građani Republike Srpske i iz cele BiH moći kao i građani Srbije da se vakcinišu gde god hoće, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Loznici i bilo kom drugom gradu ili pograničnom mestu.

"Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije", rekao je Vučić ističući da imamo dovoljno vakcina, kao i da smo uspeli u poslednjih dvadesetak dana da vakcinišemo novih oko 630.000 - 640.000 građana.

Predsednik Srbije je poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.

Takođe, poručio je da će Srbija nastaviti da pomaže Republiku Srpsku u skladu Zakonom o specijalnim vezama i Dejtonskim sporazumom, ne kršeći nijednu međunarodnu normu, a pokazujući poštovanje i ljubav prema Srpskoj.

Kazao je da su na sastanku danas razgovarali i o drugim važnim temama i o nacionalnoj strategiji i problemima po pitanu KiM.

Vučić je zahvalio Miloradu Dodiku i predstavnicima svih parlamentarnih stranaka na podršci Srbiji po pitanju KiM.
MarketingNajnovije vesti