Pixabay
Srbija

Od sutra skuplja vožnja Sokolom

Izvor: 
RTV Uto, 31/01/2023 - 12:24Od marta 2022. godine 2,5 miliona putnika prevezlo se vozom na relaciji Beograd-Novi Sad tokom perioda promotivnih cena voznih karata.

Cena mesečne pretplatne karte na relaciji Beograd Centar - Novi Sad iznosi 6.874,00 ukoliko se koristi isključivo za Regio voz, dok mesečna karta za najsavremeniji voz u regionu "Soko" iznosi 12.000,00 dinara, i ista se može koristiti za putovanje i u Regio vozu. Kupovina mesečnih karata će uskoro biti dostupna i putem mobilne aplikacije i internet prezentacije.

Nakon skoro godinu dana promotivnog perioda, od 1. februara 2023. godine počinje i prodaja pojedinačnih voznih karata po redovnim cenama u skladu sa važećom tarifom Srbija Voza.

Cena vozne karte za odraslu osobu za 2. razred direktnog Inter City voza "Soko" na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 603,00 dinara, sa uključenom rezervacijom mesta. Podsećamo putnike da se karta za Inter City vozove ne može kupiti kod konduktera na vozu, već isključivo pre polaska.

Cena vozne karte za odraslu osobu za 2. razred Regio Ekspres voza na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 453,00 dinara, a za ovaj voz nije potrebna rezervacija.

Cene karata na Regio vozovima koje nisu bile obuhvaćene promotivnim periodom ostaju nepromenjene. I po završetku promotivnog perioda putnicima će biti omogućena kupovina voznih karata po nižim cenama, i to uz primenu povlastice: od 20 odsto za povratno putovanje, 50 odto za decu od šest do 14 godina i 30 odsto za putnike koji poseduju kartice SRB PLUS i za prevoz grupa.

Kako bi što više izašao u susret građanima koji primarno koriste železnički prevoz tokom čitave godine, "Srbija Voz“ je uveo i novu ponudu – godišnju pretplatnu kartu, koja važi u 1. i 2. razredu svih vrsta vozova na svim relacijama u unutrašnjem saobraćaju. Cena godišnje pretplatne karte iznosi 72.000,00 dinara.

Za relaciju Beograd – Novi Sad omogućena je onlajn kupovina karata putem veb sajta ili aplikacije uz popust od 5 odsto. 
MarketingNajnovije vesti