Stare ruke Foto: pixabay
Srbija

Od sutra ujutru od 10 sati ZABRANJEN IZLAZAK NA ULICU STARIJIMA OD 65 GODINA, u seoskim sredinama starijima od 70!

Izvor: 
pink Uto, 17/03/2020 - 20:14
Predsednik Republike Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Vlade Republike Srbije na poziv premijerke Ane Brnabić. Na sednici je bilo reči o novim merama koje će Vlada uvesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa od kojeg je u Srbiji, prema poslednjem izveštaju, obolelo 72 ljudi.

- Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina – rekao je.

Kaže da su najugroženiji najveći gradovi u Srbiji.

- Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati mora da ostanu u kućama – rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donešena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.

- Otvorićemo supermarkete sa posebnim pravilima i maskama za njih, da mogu da kupe potrepšine za narednih sedam dana. Niko neće moći da ostane gladan – dodao je.

Od sutra se zabrana kretanja od 20 do 5 ujutro..
MarketingNajnovije vesti