Foto: pixabay
Srbija

Održan protest ispred Centralnog zatvora, zatraženo puštanje uhapšenih

Izvor: 
N1/FoNet/Danas Pon, 13/07/2020 - 20:03Građani su danas ispred Centralnog zatvora u Beogradu protestovali zbog hapšenja ljudi na demonstracijama u proteklih šest dana.
 
Zatražena je i smena direktora policije Vladimira Rebića, kao i odgovornost svih onih koji su, kako su rekli okupljeni, učestvovali u hapšenju, ali i presuđivanju.
 
Okupljeni su uzvikivali "Pustite ih sve".
 
Prisutnima se, između ostalih, obratio akademik Dušan Teodorović koji je rekao da je Srbija postala zemlja jednog čoveka.
 
"Ovaj režim se brutalno obračunao sa mladošću Srbije. Pozivam policiju i žandarmeriju da se pridržavaju pravilnika", rekao je Teodorović.
 
Lider DS Zoran Lutovac izjavio je da traži hitno oslobađenje onih koji su, kako je naveo, "nezakonito uhapšeni, pretučeni, a neki i po hitnom postupku osuđeni".
 
Protestu su prisustvovali i predstavnici organizacije "Krov nad glavom", koji traže oslobađanje trojice svojih aktivista koji su takođe uhapšeni, a neki od njih i osuđeni na 30 dana zatvora. Ispred Centralnog zatvora nalazile su se i porodice uhapšenih.
 
Pojedini građani negodovali su zbog političara koji su se pojavili i, kako su komentarisali, na ovaj način prikupljaju političke poene. Skupu su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kome su pojedini okupljeni uzvikivali uvrede.
 
Okupljanje ispred Centralnog zatvora najavljeno je i za sutra.MarketingNajnovije vesti