Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Srbija

Održana prva sednica nove vlade, ministri preuzimaju resore

Izvor: 
RTS Čet, 29/10/2020 - 11:20Na prvoj sednici Vlade Republike Srbije, koja je održana danas, postavljen je Novak Nedić za generalnog sekretara vlade, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Novoizabrani ministri preuzimaju dužnosti.

Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade, povučeni su iz skupštinske procedure. Članovi vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova.

Vujovićeva preuzela dužnost u Ministarstvu životne sredine 

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović. 

"Primopredaja je čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu Ministarstva", istakao je Trivan. 

Ministarka Irena Vujović zahvalila je svom prethodniku na srdačnoj dobrodošlici i istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.

"Posao u resoru zaštite životne sredine obavljaću časno, odgovorno i posvećeno, kao što sam obavljala i dužnosti koje su mi do sada bile poverene. Očekuje nas veliki posao, moramo da radimo više nego ikad, kako bismo ostvarili ciljeve koje je postavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Verujem da ćemo uspeti u tome i da će građani vrlo brzo moći da vide rezultate našeg rada", poručila je Vujovićeva. 

Ružić predao dužnost Obradovićevoj 

Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predao je danas dužnost novoj ministarki Mariji Obradović.

Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima Ministarstva koji su postignuti u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasani sistemi u službi građana i privrede.

Ružić je koleginici poželeo uspeha u radu i istakao da je u Ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Vulin i Stefanović potpisali Zapisnik o primopredaju dužnosti

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, koji je izabran za ministra odbrane. 

Nakon intoniranja himne ministri Stefanović i Vulin, potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti. 

Ministar Stefanović uručio je oficirsku sablju ministru Vulinu, koji mu je poželeo uspeh na novoj dužnosti.

Svečanosti koja je održana u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova.
MarketingNajnovije vesti