covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Održana prva sednica "zdravstvenog" kriznog štaba

Izvor: 
Tanjug Sub, 14/03/2020 - 17:35Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kopredsedavala je danas prvoj sednici "zdravstvenog' kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID - 19.

Na sastanku se razgovaralo o praćenju i koordinaciji rada svih nadležnih organa i institucija koji se bave suzbijanjem ove bolesti, sa posebnim fokusom na zdravstveni sistem i zdravstvene radnike, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pored premijerke Brnabić, korukovodioci Kriznog štaba su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Članovi Kriznog štaba, koji je formirala vlada, su i direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije dr Goran Stevanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut“ dr Verica Jovanović, dečji pulmolog dr Branislav Nestorović, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije dr Mijomir Pelemiš, bivši direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu dr Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon iz Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu.

Takođe, članovi ovog Kriznog štaba su potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.
MarketingNajnovije vesti