LGBT zastava Foto: pixabay
Srbija

Oglasila se Vlada Srbije o Paradi Ponosa

Izvor: 
nova.rs Sub, 27/08/2022 - 15:35Vlada Srbije poslala je saopštenje povodom najave da će biti otkazana Parada Ponosa u Beogradu.

 

„Uzimajući u obzir trenutnu političku situaciju u regionu i svakodnevne tenzije koje su prisutne, a vodeći računa o javnom redu i miru i o bezbednosti svih građana naše zemlje, Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd (Euro Pride) 2022, a posebno imajući u vidu činjenicu da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj i volju Srbije da ga organizuje kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će Evroprajd biti otkazan, prepustivši novoj/staroj premijerki, Ani Brnabić, da obrazloži razloge otkazivanja.

„Biće odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je danas Vučić i dodao da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.

 
MarketingNajnovije vesti