Arhitektonski fakultet Foto: Zoran Cvetković
Srbija

Oglasio se beogradski umetnik i docent Arhitektonskog zbog optužbi studentkinja

Izvor: 
nova.rs Pon, 06/06/2022 - 21:59Među ispovestima studentkinja Arhitekstonskog fakulteta na društvenim mrežama, našlo se i ime muraliste Andreja Josifovskog poznatijeg kao Pijanista, koji je i docent je na Arhitektonskom fakultetu na departmanu za arhitektonske tehnologije. Njega su pojedine korisnice optužile za navodno "nedolično i nekulturno ponašanje", a povodom ovih optužbi danas se oglasio i sam Josifovski i tom prilikom poručio da postoje institucije kojima je posao da sve ovo istraže i provere.


Njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u celosti.

„Nedavno je Arhitektonski fakultet sproveo anketu gde su studenti birali svog omiljenog profesora/asistenta. Među prvih šest, našlo se i moje ime.

Za mene je fakultet svetinja, što za ovih desetak godina rada zna nekoliko stotina studenata koji su pohađali moje vežbe, kao i kolege sa kojima sam radio. Istina je da se ne sviđam mnogima što insistiram na znanju i napornom radu, a ocene ne poklanjam. U moju profesionalnostu radu su svi dobro upućeni.

 

Imam pametnija posla nego da komentarišem anonimne i izmišljene navode i tabloidne naslove, kojima bi neko da me javno diskredituje. Svi znamo čiji je to mehanizam rada, a opšte je poznato da danas sve može da se naruči.

Verovatno sam se zamerio i onima koji zagađuju životnu sredinu, a njima nije problem da čoveka oblate.

Uostalom, postoje institucije kojima je posao da sve ovo istraže i provere.

O ovoj temi i ovim povodom neću se više oglašavati."

Inače, u ispovestima u pomenutoj anketi pojavile su se optužbe na račun Josifovskog o navodnom neprimernom ponašanju.

Tako je jedna osoba navela da je njegovo ponašanje "odvratno i neprimereno", kao i "veom nekulturno" uz navode da se "godinama iživljava nad studentima".

U drugoj ispovesti se tvrdi kako je Josifovski navodno "muvao devojke sa faksa" i da bi na vežbama "dobacivao i smeškao se", a nekada bi "prišao i zagrlio".

 
MarketingNajnovije vesti