Kuća Nemet
Srbija

"Ognjište" pozvalo dobre ljude da pomognu kupovinu KUĆICE IZ SNOVA za porodicu Nemet

Izvor: 
013info Pon, 22/02/2021 - 20:23

Udruženje dobrih ljudi „Ognjište“ pokrenulo je humanitarnu akciju čiji je cilj prikupljenje 600.000 dinara da bi se u okolini Zrenjanina kupila kuća za šestočlanu porodicu Nemet koja uprkos vrednim roditeljima živi u nemaštini u kući koju im je data na korišćenje a i ona preti da se sruši.

Predsednik Ognjišta Slavko Radojičić u dopisu navodi da ova dobra i vredna porodica živi u trošnoj kući koju je dobila na korišćenje od jedne gospođe iz Novog Sada.

„Vredni otac Tibor je uspeo malo srediti dve prostorije ali ostatak kuće preti da se sruši. Bez struje (predhodni stanar je ostavio ogroman dug koji ova porodica ne može izmiriti), bez vode u kući... ali složni, nasmejani i skromni. Žive od roditeljskog dodatka od 18.000 dinara i Tiborovog rada na lokalnom stovarištu i od nadničenja po selu. Deca su vaspitana, pametna i čista i pored nemaštine. Najmlađa Marina boluje od blažeg oblika epilepsije i zbog toga ne može u vrtić tako da mama Dijana ne može raditi“, navodi se u apelu za pomoć.

 

Radojičić navodi da je saradnica udruženja Ana Ignjatov iz Zrenjanina našla pogodnu kuću sa čistim papirima. Useljivu, struja, voda, veliki plac....

Dodaje da je cena kuće je 600.000 dinara  pa će Udruženje, uz pomoć dobrih ljudi, pokušati da za ovu porodicu obezbedi novi dom.

On ističe da je  Udruženje "Ognjište" je dobilo odobrenje od porodice Nemet da vodi ovu akciju.

 " Molim sve ljude, poznanike, firme, preduzetnike... da svojim prilogom pomognu ovim ljudima, ovoj deci da imaju osnovne uslove za život. Pratite našu fb grupu i stranicu kako bi bili informisani o toku akcije i prilivu sredstava." – rekao je on.

 Račun Udruženja na koji se može uplatiti pomoć za porodicu Nemet: 340-11024157-94 kod Erste banke, a svrha uplate je KUĆICA IZ SNOVA.

 Udruženje dobrih ljudi" Ognjište" iz Pančeva poznato je po više humanitarnih akcija širom Srbije a našlo se i na listi dobročinitelja -" Lista dobročinstva", odmah uz emisiju RTS-a" Kvadratura kruga".

Više detalja o ovoj i ostalim akcijama udruženja možete pogledati na njihovoj fb stranici : Udruženje dobrih ljudi" Ognjište" i na sajtu : www.udruzenjeognjiste.org.

 

 
MarketingNajnovije vesti