Foto: Olimpijski komitet Srbije
Srbija

OI TOKIO: Peta medalja za Srbiju! Sebić stigao do bronze

Izvor: 
013info Pon, 02/08/2021 - 10:45Strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u disciplini MK puška trostav.

Ovo je najveći uspeh srpskog strelca u karijeri.

Ovo je peta medalja za Srbiju na igrama u Tokiju i druga u streljaštvu, nakon što je Damir Mikec osvojio srebro.

Zlato je osvojio strelac iz Kine, dok je srebro osvojio Ruski takmičar. Odmah nakon osvajanja medalje Sebić je izjavio da je svestan uspeha, i da je uživao u momentu dodele medalje, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

"Posle Rija sam imao veoma težak period jer sam bio spreman za finale, ali nisam tada uspeo da osvojim medalju. Poslednjih pet godina sam se spremao za Tokio i to je urodilo plodom. Prezadovoljan sam jer sam uspeo da pobedim sebe i osvojim medalju. Uživao sam u momentu i bio svestan osvajanja medalje. Izborio sam se danas za ulazak u finale, u finalu je sve krenulo od nule i počela je nova borba. Bilo mi je malo lakše jer sam se rasteretio, i bio spreman za sve što me čeka. Verovatno još do kraja nisam svestan da sam osvojio olimpijsku medalju, ali sam prezadovoljan. Znao sam da u odlučujućem metku Norvežaninu bežim za 0.7 krugova i maksimalno sam se skoncentrisao da taj hitac bude onaj pravi. Medalju posvećujem našoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović", emotivno je završio Sebić.

 
MarketingNajnovije vesti