Olivera Zekić printscreen
Srbija

Olivera Zekić: Medijska scena u Srbiji je baš onakva kakvu mediji žele

Izvor: 
Beta Uto, 03/05/2022 - 21:17Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić ocenila je danas da je medijska scena u Srbiji "baš onakva kakvu mediji žele".

 

Komentarišući redovni godišnji "Indeks slobode medija u svetu", organizacije Reporteri bez granica, Zekić je za "Danas" ocenila da problem sa medijima polako postaje problem interpretacije, preneo je taj list na svom portalu.
 
Ukazala je na to da su "tako danas neki mediji javili da smo se (Srbija), u odnosu na prošlu godinu, pomerili za 14 mesta unapred, a drugi, da smo najgori u regionu".
 
"Plašim se da imamo medijsku scenu baš onakvu kakvu mediji žele. I da neki od njih iskreno žele da bude najgora, ne u regionu, nego na svetu", rekla je Zekić. 
 
Navela je i da "ono što je, pak dobro, jeste činjenica da im niko ne brani da tu svoju tezu i dokazuju". 
 
"Lično, ja bih više volela da se malo više bave samom profesijom, zanatom, sobom, ali ako im je i ovako dobro, ja sam zadovoljna. I čestitam im. Napredak na listi", rekla je Zekić.
 
U izveštaju Reportera bez granica i po njihovom Svetskom indeksu medijskih sloboda (World Press Freedom Index) za 2022, Srbija je najlošije rangirana od svih zemalja bivše Jugoslavije, iako se na skali popela za 14 mesta u odnosu na izveštaj iz 2021. U ovogodišnjem je zauzela 79. poziciju, i nalazi se u kategoriji "problematičnih" zemalja. U regionu Zapadnog Balkana od Srbije je jedino lošije rangirana Albanija, koja se nalazi na 103. mestu.
 
 MarketingNajnovije vesti