Srbija

Oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza i sumaglice

Izvor: 
RTV/Tanjug Sub, 16/10/2021 - 09:32


Povremeno slaba kiša i danas može donositi mestimično vlažne kolovoze, zato je potrebno da vozači voze pažljivije, a način vožnje prilagode uslovima na putu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Brzinu treba prilagoditi stanju kolovoza jer je u jutarnjim ili večernjim satima, i kad padavina nema, kolovoz zbog niske oblačnosti ili magle često vlažan

Vidljivost je smanjena na Crnom Vrhu, a sumaglice može biti na području Požege, Zlatibora, pored Morave u sićevačkoj, grdeličkoj i ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na graničnom prelazu Horgošu na izlasku iz zemlje čekaju sat i po.

Radovi na deonicama nekih puteva

Na auto-putu E-80, u zoni tunela Pržojna Padina i Progon, nema više magle i vidljivost je normalna.

Auto-put E-75, od petlje Novi Sad jug (naplatna stanica) do petlje Sirig, u smeru Beograd-Subotica, danas do 16 časova, radovi na obeležavanju horizontalnih oznaka na kolovozu, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena preticajna traka u dužini od pet kilometara, a saobraćaj se odvija voznom trakom.

Naseljeno mesto Rušanj (Ibarska magistrala, kod Knez Petrol pumpe) smer ka Čačku - do 29. oktobra od 7 do 17 časova, radovi na sanaciji klizišta u desnoj, krajnjoj traci. Saobraćaj se odvija slobodnom, brzom, saobraćajnom trakom.

Lončanik - Obrenovac (Valjevski put) do 1. novembra od 7 do 15 časova, radovi na redovnom održavanju uz naizmenično propuštanje vozila i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Kamenica - Šošanica, kod Kamenice, do 31. oktobra od 7 do 16 časova, radovi na putu uz naizmenično propuštanje vozila uz povremene, kratkotrajne obustave saobraćaja u trajanju od 15 minuta. Alternativni putni pravac za vreme obustava saobraćaja je preko Vrnjačke Banje.

Brežđe - Divčibare, na deonici Krčmar - Divčibare - na snazi obustava saobraćaja do 31. decembra zbog radova na rehabilitaciji državnog puta.

Alternativni putni pravac: obilaznica Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare.

 
MarketingNajnovije vesti