skupstina
Srbija

Orlić: Tokom septembra sednica parlamenta posvećena KiM, biće pozvan i Vučić

Izvor: 
Beta/TV Prva Pon, 22/08/2022 - 09:58Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izjavio je da će tokom septembra biti održana posebna sednica posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i da će na nju biti pozvan predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

„Situacija na Kosovu i Metohiji je vrlo ozbiljna, to je svakome postalo jasno, ljudi su videli da ništa nije za šalu“, ocenio je Orlić za TV Prva.

On je dodao da je najvažnija poruka jučerašnjeg predsednikovog obraćanja bila ta da progona Srba sa Kosova i Metohije neće biti.

„Svaki put kad je reč o Kosovu i Metohiji imamo dvoličan stav Zapada. Teško je u politici govoriti o pravdi i velikim principima, ali stabilnost i mir samo Srbija pokušava da održi“, rekao je Orlić.

Upitan da li će biti posebne sednice posvećene uvodjenju sankcija Rusiji, koju je predložila opozicija, Orlić je rekao da su predlozi opozicije bez pravog sadržaja i da opozicija i vlast treba da budu jedinstveni kada je reč o Kosovu i Metohiji.

„To je inflacija kojekakvih predloga, a suštinski nema nikakvog sadržaja, već oni služe da se održi nekakva konferencija za štampu. Treba videti da li postoji neko jedinstvo kada je reč o sudbini naroda na Kosovu i Metohiji, ali sa njima (opozicijom) je nemoguće postići bilo kakav dogovor“, smatra Orlić.

Takodje je rekao da je situacija na Kosovu i Metohiji trenutno prioritet i da se ne pravi suštinska razlika da li će ime mandatara nove vlade biti poznato „danas ili za sedam dana“.

„Do 1. septembra očekujemo da će (Aljbin) Kurti pokušavati da pravi dodatne probleme Srbima na Kosovu i Metohiji, jer je poneta samo da se napravi problem“, kazao je Orlić.

 

 
MarketingNajnovije vesti