Foto: pixabay
Srbija

Oštetili Komesarijat za izbeglice za 3.333.840 dinara

Izvor: 
013info Pet, 23/09/2022 - 14:36Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N. N. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi, kao i M. D. (1964) i S. D. (1964) koji se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. 

M. D. i S. D. su kao odgovorna lica DOO „Remizijana“ iz Bele Palanke sačinjavali mesečne spiskove za lica koja su readmisijom boravila u jednom hotelu u okviru navedene firme, a u koje su, kako se sumnja, upisivali i lica koja nisu koristila taj hotel.

Nakon toga, oni su spiskove dostavljali osumnjičenom N. N., zaposlenom u Opštinskoj upravi Bela Palanka a kojem su bili povereni i poslovi u vezi sa Komesarijatom za izbeglice, da bi, kako se sumnja, overio spiskove bez prethodnih provera i preduzimanja potrebnih mera i radnji.

M. D. i S. D. su potom, na osnovu tako overenih spiskova sačinjavali fakture prema Komesarijatu za izbeglice radi naplate troškova ishrane i smeštaja lica koja su u Srbiju vraćena po osnovu Sporazuma o readmisiji.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, za DOO „Remizijana“ Bela Palanka pribavili protivpravnu imovinsku korist od 3.333.840 dinara i za isti iznos oštetili Komesarijat za izbeglice. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
MarketingNajnovije vesti