Beogradski maraton Foto: Miky M. (wikipedia)
Srbija

Otkazan i Beogradski maraton

Izvor: 
Blic Čet, 12/03/2020 - 09:16
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da tradicinalni Beogradski maraton neće biti održan u aprilu, kako je bilo planirano, te da će biti otkazan zbog pandemije korona virusa.

- Grad Beograd sprovodi mere koje je Vlada Republike Srbije juče usvojila, a koje imaju za cilj da se zaštiti stanovništvo od virusa korone. U skladu sa ovom odlukom, na sastanku Štaba za vanredne situacije Grada Beograda, koji će se održati za pola sata, biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom u Beogradu na kojima učestvuje više od 100 ljudi. To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari - rekao je Vesić za TV "Prva".

On je istakao da je Grad Beograd jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona, koji je trebalo da bude održan 26. aprila, da će manifestacija biti otkazana.

Takođe, Vesić je dodao da će i program "Dana beograda" koji se održavaju u aprilu biti značajno redukovan i simbolično obeležen, a da je o sudbini velikih manifestacija poput Bir festa još rano govoriti.
MarketingNajnovije vesti