laboratorija marihuane, hapšenje Foto: MUP Srbije
Srbija

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane, uhapšeno sedam osoba

Izvor: 
013info Čet, 20/01/2022 - 17:41


Pripadnici policijskih uprava u Nišu i Kraljevu u mestu Mramor na Mramorskom brdu kod Niša otkrili su improvizovanu laboratoriju za uzgajanje kanabisa i tom prilikom uhapsili sedam osoba, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je posetio lokaciju na kojoj je pronađena laboratorija, naglasio je da je jedan od glavnih prioriteta rada MUP-a borba protiv narko-dilera.

“Naš zadatak je da uhapsimo i najsitnijeg dilera koji prodaje gram droge, ali i da delujemo operativno i fokusiramo se na otkrivanje ilegalnih laboratorija, jer je na nama da učinimo sve da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, ali i ona koja se uveze, nikad ne stigne na naše ulice“, rekao je Vulin.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila B. U. (1987), A. T. (1996), P. M. (1968), Ž. M. (1970), D. K. (1975), D. N. (1987) i N. J. (1999).

Policija je pretresom stana u Mramoru pronašla u više prostorija ukupno 1.220 biljaka kanabisa u sirovom stanju, kao i 10,5 kilograma marihuane.

Takođe, kod osumnjičenog D. K. pronađeno je 25 komada municije i 2.200 evra, dok je pretresom stana i drugih prostorija u Mrčajevcima koje on koristi, pronađen pištolj, samostrel i manja količina kanabisa, zbog čega se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod D. N. policija je pronašla 800 evra i 33.400 dinara koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

 
MarketingNajnovije vesti