Foto: printscreen
Srbija

Otpušteni policajac Milan Dumanović vraćen na posao

Izvor: 
FoNet Uto, 28/12/2021 - 14:38Otpušteni policajac Milan Dumanović, koji je otkaz dobio nakon što je javno progovorio o angažovanju prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima kod Srebrenice 11. jula 2015. godine, izjavio je FoNetu da je odlukom Disciplinske komisije MUP u Novom Sadu vraćen na posao. 
 
Dumanović je otpušten u februaru 2017. godine odlukom Disciplinskog starešine Policijske uprave u Pančevu, gde je premešten iz Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje pri kabinetu ministra unutrašnjih poslova, nakon što je ispričao o, kako je rekao, nelegalnom angažovanju u Potočarima.

Njemu se na teret stavilo da je imao „ponašanje koje šteti ugledu službe i samostalno istupanje u javnosti i sredstvima javnog informisanja u vezi sa radom, koje bi izazvalo ili bi moglo da izazove štetne posledice po ugled Ministarstva“.

Dumanović je FoNetu rekao da je, nakon što je danas saznao za rešenje o vraćanju na posao, zvao Policijsku upravu u Pančevu i da mu je rečeno da će mu u januaru biti napisano rešenje.

On je naveo da će to rešenje biti privremeno, dok se ne završi postupak pred Višim sudom u Beogradu, u kome se njemu i kolegi Mladenu Trboviću sudi zbog odavanja "službene tajne", jer su u medijima govorili o o nelegalnom angažovanju, odlasku u drugu državu bez pisanog naloga i bez službene značke i legitimacije.

Dumanović i Trbović su bili uhapšeni 31. decembra 2016. godine i u pritvoru su bili do 7. februara 2017.

Upravni sud, pred kojim je Dumanović pokrenuo spor, doneo je u junu 2019. godine presudu kojom je njegovu tužbu uvažio i poništio rešenje o otkazu, a predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Veće Disciplinske komisije MUP u Novom Sadu je, istovremeno, obustavilo i disciplinski postupak vođen protiv Dumanovića u Pančevu, pokrenut 2017. godine.
MarketingNajnovije vesti