Svetislav Pešić Foto: FCBQ
Srbija

Pešić objasnio zašto Teodosić više nije deo reprezentacije

Izvor: 
B92 Pon, 15/08/2022 - 14:01Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objasnio je zašto je Miloš Teodosić precrtan sa spiska.

 

Pešić je iznenadio javnost time što je nedelju dana nakon početka priprema odlučio da Teodosić više neće biti deo ekipe.

Selektor "orlova" je prvo kritikovao medije, koji su pre bilo kakve zvanične objave preneli da je Teodosić "precrtan"

"Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare, pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Međutim, ono što se meni ovde prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam ni stigao da informišem ekipu, a već su svi portali objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani", izjavio je Pešić na konferenciji za medije i nastavio:

"Naravno da su me nakon toga zvale vaše kolege koje poznajem lično. Meni nije padalo napamet da se javljam jer ja sam trener reprezentacije i meni je prvi moj posao da treniram reprezentaciju i obezbedim maksimalni mir u ekipi. Odluka je bila zajednička, i predsednik i direktor, da mi nemamo potrebu da se javljamo. Sada imamo priliku da pričamo na tu temu".

Pešić je istakao da je sa 35-godišnjim plejmejkerom obavljen "dobar razgovor", kao i da odluka "nije bila laka".

"Odluka je moja i nije bila laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, nego ona nije laka za svakog igrača. Naravno da je i on bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo života u sportu. Ja sam njemu direktno rekao da ne mogu nakon ovoga svega što sam video, ne samo od njega i ostalih koji su na njegovim pozicijama, da ne mogu da mu ponudim status i mesto koje je do sada imao u reprezentaciji", istakao je iskusni stručnjak.

Dodao je selektor i da se dugo razmatralo da li da Teo bude deo ekipe u nekoj drugoj ulozi od one glavne.

"Da se okrećem igračima koji u ovom trenutku po mom mišljenju mogu više da daju. Naravno da je bilo mnogo razgovora na tu temu, pa u jednom momentu smo mislili: 'On je kapiten reprezentacije, vrhunski igrač, sve što je uradio za srpsku košarku...'. Hajde da ostane, da bude član ekipe, bekap igrač. To sam i njemu rekao, ali on nije bekap igrač nikada bio, nikada nije bio igrač sa klupe, a i rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od najboljih igrača koji između sebe funkcionišu", podvukao je Kari.

 

 
MarketingNajnovije vesti