Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Počela sednica Kriznog štaba, u fokusu vakcinacija

Izvor: 
Tanjug Pet, 22/01/2021 - 13:29Sednica Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija, počela je oko 13 sati u Palati Srbija.

Redovna pres konferencija Kriznog štaba zakazana je za 15 časova.

Prethodna sednica održana je u utorak kada je doneta odluka da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg.

Epidemiolog Predrag Kon preneo je tada novinarima da je glavna tema sednica Kriznog štaba sada i vakcinacija i da će biti u fokusu budućih sastanaka.

"Sastajaćemo se ubuduće prvenstveno zbog vakcinacije i praćenja eventualnih problema u toj oblasti, kako bismo pomogli ako bude potrebno", istakao je Kon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je sinoć da je do sada ukupno u Srbiji vakcinisano 84.075 građana i dodao da se vakcinacija nastavlja i danas, kao i narednih dana.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović je pre dva dana primio vakcinu u Nišu i tom prilikom ukazao da je veoma bitno da se što veći broj građana vakciniše, kako bi stvorili kolektivni imunitet.

''Da on pređe 60 ili 70 odsto, i da na taj način zaustavimo ovu tešku bolest'', rekao je Tiodorović.

On je ranije kazao da epidemiološki posmatrano, nije trenutak za popuštanje mera još neko vreme, dok stvarno ne budemo sigurni da je silazna putanja stabilna, a broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro.
MarketingNajnovije vesti