Foto: Vojska Srbije
Srbija

Počele prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2022. godini

Izvor: 
RTS Sub, 18/12/2021 - 13:55Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini da podnesu svoje prijave.

Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave, od nedavno je moguće i preko portala e-Uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća "Pošta Srbije" širom naše zemlje.

"Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, od nedavno su značajno povećane i plate koje sada u proseku iznose oko 35.000 dinara mesečno. Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije", navodi se u saopštenju. 
MarketingNajnovije vesti