Pančevo Korzo
Srbija

Počelo je leto, u Srbiji ove nedelje 39 stepeni

Izvor: 
Tanjug/Danas Pon, 21/06/2021 - 08:16 Leto je zvanični počelo jutros u 5 sati i 32 minuta, a na dan početka leta obdanica je najduža, a noć najkraća.

Sunce u Beogradu izašlo je u 04.52, a zaći će u 20.27, pa će obdanica trajati 15 sati i 35 minuta, a noć svega osam sati i 25 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda.

Za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počela je zima.

Prema prognozama, prvog dana leta u se na području Srbije lokalno očekuje pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom, obilnim pljuskovima za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

Od utorka, 22. juna, očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturom koja će biti iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 39 stepena. Manji pad temperature očekuje se u petak, 25.juna.

Tokom ove sedmice očekuje se sunčano i veoma toplo, sa jutarnjom i dnevnom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine. U petak i subotu manje osveženje koje će usloviti manji pad temperature i uz promenljivu oblačnost ponegde kišu ili kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.
MarketingNajnovije vesti