novac
Srbija

Počelo prijavljivanje poslodavaca za program „Moja prva plata”

Izvor: 
013info Pon, 17/08/2020 - 13:16


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovali su danas u Senti, u kompaniji „Biospringer“, predstavljanju programa „Moja prva plata“, koji ima cilj da podstakne zapošljavanje mladih. Time je i zvanično počelo prijavljivanje poslodavaca za projekat za koji je Vlada Srbije izdvojila dve milijarde dinara, navodi se u saopštenju vlade APV-a.

Reč je o programu koji će obuhvatiti stručno osposobljavanje 10.000 mladih do 30 godina bez radnog iskustva, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, i u okviru kog će Vlada Republike Srbije tokom devet meseci sufinansirati deo njihovih zarada.

Brnabićeva je istakla da je ovaj program prilika za sticanje prvog radnog iskustva za mlade do 30 godina, ali ujedno i šansa za zaposlenje u tim kompanijama. 

Zainteresovani poslodavci mogu da se prijave elektronskim putem na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs do 25. septembra, dok će kandidati bez radnog iskustva moći da apliciraju od 1. do 15. oktobra.
MarketingNajnovije vesti