Foto: pixabay/ilustracija
Srbija

Počinje prijavljivanje budućih brucoša

Izvor: 
RTS Sre, 24/06/2020 - 13:18Budući brucoši od danas podnose prijave za upis na fakultete. Po odluci Senata Univerziteta u Beogradu, Fakulteti koji su se opredelili za onlajn prijavu kandidata dokumenta primaju od 17. juna. Prijemni ispiti, u zavisnosti od fakulteta počinju od 29. juna.

Prošle godine mlade su najviše interesovali tehnika, stomatologija i medicina. I ove godine veliko je interesovanje za fakultete koji školuju buduće IT stručnjake. Samo je ETF-u stiglo više od hiljadu predprijava. "Imam još par opcija, ali ETF je jedna od boljih. Smatram da ima najbolju perspektivu, a za smer telekomunikacija smatram da je najbolji na ovom fakultetu. Odlučio sam se za ETF zato što je to najbliže nečem čime bih želeo da se bavim, konkretno softversko inženjesrtvo. ETF mi je jedina opcija ali bih mogao da odem na bilo koji od dva smera", navodi budući brucoš.

Na prijemnom ispitu primenjivaće se sve epidemiološke mere. Kandidati treba da ponesu i masku i rukavice. 

"Mi smo planirali da kao i narednih godina prijemni obavimo na Sajmu, u idealnim uslovima, što je u ovoj situaciji još izraženije, jer su uslovi socijalne distance i prijemni skoro u otvorenom prostoru, jedina stvar koja u tome može da nas spreči je eventualna promena naredbe o broju okupljanja u zatvorenom prostoru. Zato postoji rezervni plan i u tom slučaju prijmeni bi obavili u prostorijama fakulteta", navodi prof. Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kvote za upis kandidata su iste kao i prošle godine. Na univerzitetima će se o trošku države školovati 22.245 studenata, a samofinansirajućih će biti više od 13.000. Nadležni apeluju da se upisuju isključivo akreditovani programi.
MarketingNajnovije vesti