Pruga u ravnici Ilustracija. pxhere
Srbija

Poginuo biciklista, na njega naleteo voz za Novi Sad dok je prelazio prugu

Izvor: 
FoNet Čet, 21/07/2022 - 17:32Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je danas da je na obezbeđenom putnom prelazu u Batajnici poginuo biciklista, kada je na njega naleteo putnički voz dok je prelazio prugu.
 
Putnički voz saobraćao je iz Beograd Centra za Novi Sad i iz Prokopa je krenuo u 15 sati, a putni prelaz u Batajnici na kome se nesreća dogodila, bio je obezbeđen polubranicima koji su u trenutku nesreće bili spušteni, ali obeleženim svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom.
 
Svi uređaji na putnom prelazu u trenutku nesreće bili su u funkciji i ispravno radili.
 
O nesreći su obavešteni su predstavnici MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada nije u prekidu.
 
Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena, jer samo tako mogu da se izbegnu ovakve tragedije i sačuvaju ljudski životi.
 
Nijedno tehničko–tehnološko rešenje ne može da spreči tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavesno i neodgovorno prema sebi i drugima, ukazuje se u saopštenju. 
 MarketingNajnovije vesti