Najnovija vest
Srbija

Poginuo pripadnik 63. padobranske brigade prilikom izvođenja skoka

Izvor: 
013info Sre, 21/04/2021 - 20:06Pripadnik 63. padobranske brigade poginuo je danas oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Mediji navode da se nesreća dogodila u nišu i da je u pitanju padobranac O. T.

Kako se navodi u saopštenju, nadležni organi nalaze se na mestu nesreće a uviđaj je u toku.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Kako mediji prenose, radi se o dvadesetogodišnjaku iz Vranja. Njemu se, kako mediji prenose, navodno zamrsio padobran, ali će se uzrok pogibije potvrditi tek posle uviđaja.

Nezvanično, današnji skok bio je deo redovne padobranske obuke i usavršavanja pripadnika ove elitne vojne jedinice, a O. T. je bio u grupi padobranaca ove brigade koji su pre desetak dana uspešno izveli jedan od skokova predviđen padobranskom obukom nakon čega je danas trebalo da izvedu sledeći skok, prenose mediji.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade, koji je izgubio život.

Poslednji incident u ovoj jedinici dogodio se u decembru 2019. godine kada je pripadnik 63. padobranske, prilikom prvog padobranskog skoka, sleteo na električne vodove pruge u blizini niškog aerodroma, ali srećom tom prilikom nije povređen.

 
MarketingNajnovije vesti