Konstrakta printscreen
Srbija

Pokrenuta peticija da Konstrakta dobije nacionalnu penziju

Izvor: 
Blic Sre, 18/05/2022 - 08:27


Na društvenim mrežama se pojavila peticija kojom se skupljaju potpisi za predlog da se Konstrakti dodeli nacionalna penzija.

 

"Ana je svojom umetnošću, stavom, činjenjem, svakim svojim gestom i izgovorenom rečenicom prikazala i pokazala svetu najlepšu stranu našeg naroda. Našu zastavu je ponosno isticala na svakom mestu i svakom koraku pred milionima gledalaca najvećeg televizijskog spektakla u svetu", stoji u peticiji za Konstraktu, prenosi Blic.
 
"Svoju pesmu je ponosno pevala na svom materenjem jeziku, za razliku od svih ostalih koji su svoje pesme pevali na engleskom. Da nije bilo mešanja politike, velika je verovatnoća da bi i pobedila. Slobodna umetnica mora biti zdrava i imati sigurnu egzistenciju", zaključuje se u tekstu peticije.
Konstrakta je podelila tekst peticije na svom Instagram storiju uz pe3smu Zorice Brunclik "Težak je ovaj život", statistiku o potpisima, kao i komentar u kojem je napisala:
 
"Lepo je ovo s penzijom. Ali moram vam reći da sam tanka sa stažom, ne znam bih li ga nakrpila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav priča", odgovorila je u svom stilu umetnica.
 
Peticija je pokrenuta u ponedeljak, a zasad ima oko 2.000 potpisnika.
 
 MarketingNajnovije vesti