rem
Srbija

Pokrenuta procedura za izbor dva člana REM-a

Izvor: 
Euronews Srbija Uto, 26/10/2021 - 17:07Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije pokrenuo je danas proceduru za izbor dva člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), soaopšteno je iz Skupšine Srbije.

Na današnjoj sednici Odbora pokrenuta je procedura za izbor članova REM-a koje predlažu univerziteti i udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece.

Predsednica Odbora informisala je članove Odbora da članovima Saveta Regulatora, Radoju Kujoviću i Goranu Petroviću, koji su 2016. godine, mandati ističu 27. decembra 2021. godine, odnosno 31. marta 2022. godine.

S tim u vezi propisano je da nadležna služba Narodne skupštine objavljuje javni poziv najkasnije šest meseci pre prestanka mandata člana Saveta Regulatora. Takođe, propisano je da postupak predlaganja člana za izbor Saveta Regulatora, sprovode nadležna služba Narodne skupštine i nadležni odbor Narodne skupštine.

Javni poziv biće objavljen u Službenom glasniku, dnevnom listu Politika i na sajtu parlamenta, saopštila je predsednica Odbora Sandra Božić.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Sandra Božić, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova, Željko Tomić, Bojan Torbica, Rozalija Ekres, Snežana Paunović, Marko Atlagić, Ivan Ribić, Ana Miljanić, Aleksandar Čotrić, Jadranka Jovanović, Milica Dačić, Nebojša Bakarec i Ljubomir Marić.

 
MarketingNajnovije vesti