Foto: pixabay
Srbija

Policija otkrila 68 ljudi koji su dojavljivali lažne bombe

Izvor: 
Tanjug Sre, 14/04/2021 - 14:43MUP je u prva tri meseca 2021. registrovao sedam lažnih anonimnih dojava o podmetanju eksplozivnih naprava, a za poslednje četiri godine u Srbiji bilo ih je nešto manje od 150.

"Od 2017. do kraja 2020. na teritoriji Srbije registrovana je 141 anonimna dojava o podmetanju eksplozivnih naprava, za koje se u svim slučajevima ispostavilo da su lažne", rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Policija je u tom periodu identifikovala 68 osoba koje su upućivale lažne anonimne dojave i protiv njih su podnete krivične prijave, rečeno je u MUP-u povodom poslednje, pre dva dana, upućene anonimne dojave o podmetanju bombe u zgradi Pošte u centru Beogradu, a koja je bila lažna.

MUP naglašava "da policijski službenici nakon svake dojave o podmetanju eksplozivnih naprava postupaju ozbiljno, po hitnom i precizno utvrđenom postupku, bez obzira na mesto, odnosno objekat, kako bi se utvrdila istinitost dojave i tada preduzimaju sve raspoložive mere i aktivnosti na identifikovanju lažnih dojavljivača i njihovom procesuiranju".
MarketingNajnovije vesti