Defile policije Foto: MUP Srbije
Srbija

Policija slavi svoj dan, svečani defile kroz Knez Mihailovu (VIDEO)

Izvor: 
013info Sub, 19/06/2021 - 20:14
Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, tradicionalno svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

Uz zvuke marševa "Pozdrav Beogradu", "Diksi parada", "San Angelo", "Aleksandar", "Miloš Veliki", "Jakov Nenadović", "Marš na Drinu" i "Kraljeva garda" uživali su Beograđani, a posebnu pažnju najmlađih izmamili su konjanici.

Svečani defile pridružio se taktičko tehničkom zboru pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, na kome su građani imali priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja policija koristi u svom radu.

Program je posebno prilagođen deci koja će uz druženje sa policajcima i igru, imati priliku da nauče osnove bezbednosti i upoznaju se sa ulogom policije.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

 

 MarketingNajnovije vesti