Traktori u Novom Sadu printscreen (021)
Srbija

Poljoprivrednici u Novom Sadu odustali od blokade, odlučili da noće ispred Vlade

Izvor: 
N1 Uto, 09/08/2022 - 21:51Poljoprivrednici Stiga iz Požarevca dogovorili su sastanak sa premijerkom Anom Brnabić za četvrtak pa su i ratari okupljeni u Novom Sadu odustali od blokade grada, ali su ostali ispred Vlade i odlučili da tu provedu noć. Kako je javila reporterka N1 iz Novog Sada nešto posle 20 časova pregovori sa nadležnima su u toku.

 

Naime, poljoprivrednicima Stiga je večeras šef kabineta ministra poljoprivrede Marko Šaranovac potvrdio da je skinuta zabrana izvoza ulja i da se očekuje porast cena ulja. Most na Moravi kod Požarevca je deblokiran, kaže za N1 Milan Marković, potpredsednik udruženja poljoprivrednika Stig iz Požarevca.

Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrede rekao je ranije za N1 da ukoliko se do 20h ne bude znala cena suncokreta, da će poljoprivrednici iz Stiga blokirati autoput, a oni u Novom Sadu blokiraće grad.

On je tokom dana rekao koji problemi moraju da se reše – izvoz svih primarnih poljoprivrednih proizvoda, dizel bez akzica za 100 litara po hektaru i subvencionisanje veštačkog đubriva.

Kazao je i da je jedina prava sledeća adresa – predsednik Republike Aleksandar Vučić.

„Jedino on može da preseče“, kazao je.

Poljoprivrednici su za N1 rekli da ne veruju više obećanjima „tehničara.

„On (ministar Nedimović) je došao na brzinu, rekao je da će da vidi sa premijerkom, mi smo se sreli sa njim još pre četiri nedelje, pa da će nam se javiti, a u ponedeljak se javio šef kabineta i rekao da je on u Albaniji. Bili smo strpljivi, pitanje je šta će se dalje dešavati, moguće da će sutra još više ljudi da se skupi“, rekao je Slankamenac.

 
 MarketingNajnovije vesti