Zdravko Ponoš printscreen N1
Srbija

Ponoš o SNS tajkunima: Džaba tom polusvetu crkveno ordenje

Izvor: 
nova.rs Pet, 12/08/2022 - 20:18"Ne treba potceniti kapacitet ove ekipe dezerteta da lečeći komplekse ne stanu samo na vraćanju obaveznog služenja vojnog roka nakon što su oni odstatirali par nedelja u uniformi i zavoleli vojničku frizuru. Pušku bi u ruke turili naravno nekom drugom", rekao je u intervjuu za dnevni list "Nova" Zdravko Ponoš, osnivač pokreta "SRCE" i kandidat na nedavno održanim predsedničkim izborima.

 

Komentarišući izbor Vladimira Orlića na mesto predsednika Skupštine Srbije, Ponoš je rekao da naivno očekivati da će Orlić, po preuzimanju dužnosti spikera u našem parlamentu, naprasno odstupiti od načina ponašanja koje je predano negovao prethodnih godina, prenosi Nova.rs.

„Upravo takvo neučtivo ponašanje ga je kvalifikovalo da bude čovek od poverenja svog partijskog gazde. Već u prvom nastupu po preuzimanju jedne od najvažnijih državnih funkcija potrudio se da pojasni da je on tu da bi sprovodio volju jednog čoveka – svog gazde . Ta ekipa tako vidi i doživljava državu, demokratiju, narod, sebe… Tako je to od njihovih staroradikalskih do ovih novonaprednjačkh dana“, naglasio je Ponoš.

On se osvrnuo i na ljude koji su se, kako kaže, obogatili uz ovaj režim, navodeći da je reč o „polusvetu“ koji ima državno obezbeđenje.

„Polusvet koji se obogatio uz ovaj režim ima državno obezbeđenje, leti po Srbiji privatnim helikopterima sa privatnih heliodroma, komunicira sa vrhom vlasti češće nego koalicioni partneri. Vlast koja ima takve partnere i koja neguje takav ambijent nije vlast ni od naroda ni od Boga. Džaba im crkvena ordenja“, zaključio je Ponoš.

 

 
MarketingNajnovije vesti