Foto: Ministarstvo pravde
Srbija

Popović: Ko je medijima dao isakaze Belivuka i Miljkovića počinio krivično delo

Izvor: 
N1/FoNet/013info Čet, 29/07/2021 - 18:40


Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je neverovatno da se uzimaju kao utvrđena istina inicijalni iskazi osumnjičenih u istražnom postupku, aludirajući na iskaze Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

„Ranije sam postavila pitanje na koji način su ti iskazi otišli u javnost“, rekla je Popović u Skupštini Srbije i navela da je evidentno da je onaj koji ih je dao medijima počinio krivično delo, jer je to uradio bez odobrenja postupajućeg tužioca.

Popović je rekla da osumnjičeni ili okrivljeni mogu da iznose svoju odbranu kako smatraju da im najviše odgovara, pa i da iznose neistinu, ali svedoci u postupku ne smeju da lažu, jer tako čine krivino delo davanje lažnog iskaza.

Podsetimo, KRIK je prošle nedelje objavio delove transkripta saslušanja Belivuka u kojima je on govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Aleksandar Vučić je nakon toga demantovao navode Belivuka da se viđao sa njim ili bio kojim članom Belivukove kriminalne grupe.

Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković kao i ostali članovi njegove kriminalne grupe uhapšeni su početkom februara ove godine, a prema navodima Tužilaštva terete se za teška ubistva, porizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

 
MarketingNajnovije vesti