Digitron olovka Foto: pixabay
Srbija

Poslodavci pozdravili privremeno smanjenje poreza na zarade

Izvor: 
Tanjug Čet, 24/06/2021 - 10:31Poslodavci u Srbiji visoko su ocenili najavljenu meru za mlade - trogodišnjeg smanjenja poreza i doprinosa na zarade za 70 odsto za firme koje nisu smanjile broj zaposlenih, saopštila je UPS.

U blic anketi koju je sprovela UPS, ova olakšica ocenjena je prosečnom ocenom 4,21, od maksimalnih 5.

Predlog za ukidanje poreza na dohodak građana za mlađe od 40 godina u istom istraživanju dobio je prosečnu ocenu 3,65.

U anketi koja je vođena u poslednjih nedelju dana, poslodavci su izneli i predloge za koje smatraju da bi u najvećoj meri doprineli oporavku privrede i novom zapošljavanju.

Najpre, to su dugoročnije i sveobuhvatnije mere poreskih olakšica za sve poslodavce.

U takve mere spadaju smanjenje poreza i doprinosa za sve zaposlene, oslobađanje od poreza za novozaposlene, smanjenje poreza na dobit na 10 odsto i druge.

Poslodavci predlažu i podršku investicijama u domaću privredu, kroz investicije u infrastrukturu, snažniju podršku i subvencije za mala i srednja preduzeća, izjednačavanje domaćih i stranih investicija u podsticajima i tome slično.

Poslodavci smatraju da je neophodno i dodatno ulaganje u ljudske resurse.

U tom pravcu predlažu rad na motivaciji mladih generacija da ostanu u svojoj zemlji, traženje rešenja za nedostatak stručnih kadrova, ulaganje u nauku i inovacije, kao i saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju usklađivanja obrazovnih profila sa potrebama tržišta.
MarketingNajnovije vesti