Brankica Jankovic poverenica za ravnopravnost

Brankica Jankovic Foto: www.ravnopravnost.gov.rs

Srbija

Poverenica i zaštitnik građana osudili uvrede na račun ćerke predsednika Vučića

Izvor: 
FoNet Ned, 16/02/2020 - 22:18Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila komentar na društvenoj mreži Tviter u kojem se na nedopustiv i sramotan način vređa maloletna ćerka predsednika Srbije, saopšteno je danas.
 
"Javni prostor je preplavljen uvredljivim izjavama i diskriminatornim stavovima i u tome se sve više prednjači na društvenim mrežama, ali ovakve gnusne uvrede do sada nisu viđene. Očigledno je da u našem društvu postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju nove kanale komunikacije u javnom prostoru kako bi skrenuli pažnju na sebe, što mora naići na oštru osudu javnosti", navela je Janković u pisanoj izjavi, naslovljnoj kao "upozorenje".
 
Ona je podsetila da su svi dužni da poštuju ljudsko dostojanstvo, što se odnosi se na sve građane i građanke, a posebno decu.
 
"Nasilno ponašanje pojedinih javnih ličnosti, doživelo je juče kulminaciju upućivanjem besramnih uvreda jednoj devojčici", izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.
 
"Pojedinačni slučajevi vređanja i omalovažavanja dece u javnosti uzrokovani su nizom faktora na koje Zaštitnik građana godinama upozorava, ali pre svega neefikasnim reagovanjem nadležnih i inertnošću čitavog društva da im se suprostavi", rekao je Pašalić.
 
Zaštitnik je dodao da, umesto da se prag tolerancije prema nasilnicima smanjuje, on se svakodnevno povećava, dok su "njihove žrtve sve češće oni najranjiviji u društvu, ponajviše deca".
 MarketingNajnovije vesti