Novi zatvor Pančevo
Srbija

Povratnici pune posebne pritvore, od juče još 35

Izvor: 
Tanjug Sub, 21/03/2020 - 17:02U toku prošle noći za ukupno 35 osoba određen je pritvor zbog kršenja mera samoizolacije, rečeno je danas Tanjugu u pravosudnim organima.

U pitanju su mahom srpski državljani koji su se u poslednje vreme vratili iz država Zapadne Evrope koje su žarišta virusa Covid-19, a nisu poštovali meru samoizolacije.

Oni su smešteni u posebne pritvore u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, u kojem će biti izolovani u pritvorskom režimu, ali i u režimu posebnih sanitarnih i zdravstvenih mera.

U pritvor u Pirotu od juče upućeno još 13 osoba - četiri iz Zaječara, po dve iz Dimitrovgrada, Leskovca i Bujanovca, i po jedna iz Novog Pazara, Brusa i Niša.

U Vršcu je pritvoreno 15 ljudi koji su prekršili meru samoizolacije: šestoro ih je iz Šapca, po dvoje iz Bačke Palanke i Kikinde, a po jedna osoba iz Zrenjanina, Uba, Beograda, Subotice i Lazarevca.

U pritvor u Požarevcu je smešteno sedam osoba: po dvoje iz Obrenovca, i Kraljeva, a po jedna osoba iz Smederevske Palanke, Jagodine i Aranđelovca.

Ministarstvo pravde je preporučilo pravosudnim organima u Srbiji preporuke za postupanje u slučajevima u kojima lica, ne poštujući mere samoizolacije, čine osim krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i krivično delo prenošenje zarazne bolesti za vreme vanrednog stanja.

Tužilaštvima je preporučilo da obavezno traže od suda da odredi pritvor za sve one koji prekrše meru samoizolacije i dovode druge u rizik od zaraze korona virusom.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je tri posebna objekta u okviru Uprave, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koje obezbeđuju pripadnici zatvorske straže i policije.
MarketingNajnovije vesti