Protest pijačnih prodavaca printscreen
Srbija

Predstavnici pijačnih prodavaca završili sa blokadom, razgovor sa Vučićem nisu dočekali

Izvor: 
013info Sre, 13/04/2022 - 19:22Blokada saobraćaja koju su izveli nezadovoljni pijačni prodavci na kružnom toku na trgu Slavija zvanično je završena u 18 časova, bez razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njih posle tročasovnog čekanja, nije primio niko iz kabineta predsednika.

Saobraćaj preko Slavije nije odmah proradio, jer su neki od nezadovoljnika ostali i nakon objave prekida blokade, pozivajući da se ide na blokiranje saobraćaja na mostu Gazela.

Organizator skupa Srđan Praštalo, predsednik Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak", rekao je da više neće prijavljivati skupove, jer je očigledno da nikog nije briga što je Slavija bila blokirana i što su ljudi satima pešačili zbog toga.

"Što se mene tiče, protest je završen. Ja svoju reč držim, a čekam da predsednik održi svoju", poručio je Praštalo.

On je najavio da će se naknadno doneti odluka u kakve proteste će se dalje ići nakon 1. maja, kada stupa na snagu zakon koji im propisuje obavezu posedovanja fiskalnih kasa.

Praštalo je, u izjavi novinarima, demantovao da su ih iz Vučićevog kabineta uopšte pozvali na sastanak, iako je oko 14 časova sa razglasa objavljeno da je poziv upućen i da tročlana delegacija ide u kabinet predsednika.

Delegacija na čelu sa Praštalom je tri sata čekala ispred ulaza u zgradu na Andrićevom vencu, ali ih niko nije primio. Prethodno su pijačni prodavci u Beogradu protestovali 14. i 31. marta.

 
MarketingNajnovije vesti