Ana Brnabić
Srbija

PREMIJERKA: Jadan je međustranački dijalog ako zavisi od Belivuka

Izvor: 
Tanjug Sub, 31/07/2021 - 11:49


Jadan je međustranački dijalog ako zavisi od (kriminalaca) Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, istakavši da je sramno ono što rade predstavnici dela opozicije i medija koji ih podržavaju, a kojima su, kako kaže, izvor informacija vođe kriminalnog klana.

Premijerka je tako odgovorila na pitanje novinara da li nastavak međustranačkog dijaloga ima smisla, s obzirom na pojačane tenzije i međusobne optužbe vlasti i dela opozicije za povezanost sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

"Kada dostignete takvu bezidejnost i kada ste bespomoćni u političkom smislu, kada su vam izvor informacija Belivuk i Miljković, krajnje je vreme da izađete iz politike", rekla je premijerka u Drugom osnovnom sudu gde je prisustvovala promociji usluge e-Uverenje.

Dodala je da građani vide o čemu se radi i da istraživanja pokazuju da popularnost pojedinih lidera opozicije opada, a da verovanje predsedniku Aleksandru Vučiću raste i da narod, kako kaže, prepoznaje šta su laži i šta su rezultati.

"Taj deo opozicije treba da pogleda kako je to juče radio Aleksandar Vučić koji nije oklevao da stavi glavu u torbu da bi objavio rat takvom klanu i mafiji",kazala je premijerka.

Brnabićeva je rekla da bivša vlast nije mogla da nađe i procesuira ubice Slavka Ćuruvijevi i Mihaila Pantića, da vođa narko kartela Darko Šarić nije bio iza rešetaka, a da su kada je ubijen premijer Zoran Đinđić svi dokazi koji su mogli da pomognu istrazi uklonjeni.

Ubijene su vođe Zemunskog klana, srušena je njihova vila u Šilerovoj, tako je izgledala njihova borba protiv mafije, rekla je premijerka.

Na pitanje da li očekuje da će biti otkriveni ko je iz državnih struktura sarađivao s klanom Veljka Belivuka, ona je kazala da očekuje da nadležne institucije nastave da rade svoj posao i da se ispita i istraži povezanost svakog s tom grupom,

Premijerka je ponovo istakla da nema zaštićenih i da svako treba da snosi odgovornost za ono što radi.

 
MarketingNajnovije vesti