Vučić
Srbija

PREMIJERKA: Napadaju Vučića, koriste situaciju da bi dobili političke poene

Izvor: 
Tanjug Sre, 08/04/2020 - 18:39Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je licemerje to što neki političari koriste ovu situaciju da bi dobili političke poene i u vreme vanrednog, a realno ratnog stanja, napadaju predsedika Srbije Aleksandra Vučića zato što obilazi žarišta virusa korona.

Ona je rekla da bi volela da vidi šta su oni uradili, zato što u ovom trenutku svako i može i mora nešto da radi za građane Srbije.

Brnabić je posle potpisivanja Ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve laboratorije kazala da je Vučić preuzeo na sebe veliki deo tereta i navela da su mu ona i svi članovi Vlade zahvalni zato što je krenuo da obilazi žarišta.

"I ne samo to, već zato što je primio na sebe najveći politički udarac, u smislu da koristi ovo za političku kampanju, kao da nije dovoljno jasno nekim kritizerima da je posao predsednika države da u kriznim vremenima obilazi žarišta i da je to jedino prirodno i normalno", ocenila je Brnabić.

Prema njenim rečima, da je sedeo u Beogradu Vučića bi napadali zato što ne obilazi žarišta, a dodala je da će ih posetiti i ona, ukoliko to bude porebno.

Brnabić se osvrnula na današnju naslovnu stranu dnevnog lista "Danas" i rekla da su neki od onih koji sebe nazivaju svetionicima slobode, slobode medija, profesionalnog i objektivnog izveštavanja, pokazali kako se koriste i zloupotrebljavaju slike Danila, starijeg sina predsednika Vućića, u političke svrhe i za političku kampanju.

Kada su oni objavljivali Danilove slike na naslovnim stranama nedeljnika i dnevnih novina, upravo tih koji kažu da su profesionalni i svetionici slobode, tada to nije bila zloupotreba, a danas mene kritikuju za zloupotrebu te iste dece, kazala je premijerka.

"Ako želite da znate kako izgleda licemerje, uzmite ogledalo, stavite ga ispred sebe i nemojte više nikada da mi pričate da ste profesionalni, zato što kada vi to radite onda je to profesionalno, a kada ja pokažem slike dece predsednika države onda je to zloupotreba", rekla je Branabić.

Brnabić je navela da ona to pokazuje u pozitivnom kontekstu, da vidimo kako se svi borimo i dajemo sve od sebe u ovoj borbi, a oni to koriste u negativnom kontekstu i ne govore da je to zloupotreba.

Odgovarajući na pitanja, premijerka je navela da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne moći da se dobiju i elektronskim putem. Precizirala je da je reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima. 

"Taj proces će sada biti mnogo efikasniji", rekla je Brnabić i dodala da je taj sistem Vlada uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Brnabić je navela da će naše kompanije uskoro dobiti dozvole za početak proizvodnje zaštitne medicinske opreme.

"Srbija je naučila da u ovakvi situacijama što je moguće više treba da se oslanja na sopstvene izvore, znanje i proizvodnju", rekla je Brnabić. 

Navela je i da je, u saradnji sa Institutom za primenu nuklearne energije i radne grupe koju je osnovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, počeo proces pravljenja domaće laboratorije za ELISA testove na antitela.

Ukazala je da će te analize pomoći nakon epidemije, kada počne da opada broj obolelih, u drugoj fazi borbe protiv koronavirusa, da bismo videli koliko smo otporni.

 
MarketingNajnovije vesti