Foto: Twitter
Srbija

PREMIJERKA: Verovatno potpuno ukidanje zabrane zapošljavanja na kraju godine

Izvor: 
Tanjug/RTS Čet, 28/11/2019 - 21:23Predsednica Vlade Ana Brnabić je, odgovarajući na poslanička pitanja, najavila da će vlada verovatno na kraju godine predložiti potpuno ukidanje Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Premijerka je ocenila da je licemerno optuživati državu za zahteve Albanaca sa juga da se pripoje "Velikoj Albaniji". Brnabićeva je najavila uvođenje elektronskog upisa dece u vrtić u svim lokalnim upravama od sledeće godine.

Ana Brnabić je odgovarajući na poslanička pitanja najavila da će Vlada verovatno na kraju godine predložiti potpuno ukidanje Zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, ali da će sistem kontrole ostati.

"Zadržaćemo komisiju za zapošljavnje, jer moramo da imamo sistem kontrole, pa svakako i kroz centralni reigistar obaveznika socijalnog osiguranja, ali i kroz vladinu komisiju kako ne bi došlo ponovo do prekomernog zapošljavanja", rekla je premijerka u Skupštini Srbije.

Ana Brnabić je odgovarajući na poslaničko pitanje Muamera Zurkolića - kada će biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru pošto kvalitet u školstvo trpi zbog toga, rekla da Vlada nikada nije bila protiv toga da se zaposle ljudi gde postoji nedostatak kadrova.

Brnabićeva je navela da je u sektoru zdravstva samo prošle godine zaposleno 4.000 ljudi, a ove godine još više.

"Nismo dozvoljavali zapošljavanje dodatne administracije, osim u vanrednim okolnostima, isto tako i u školstvu", dodala je premijerka.

Kako je rekla, najveći problem je u sistemu socijalne zašite. Istakla je da je već razgovarala u Vladi o tome pre dva dana i dogovoreno je da se održi poseban sastanak.
MarketingNajnovije vesti