Petruci printscreen
Srbija

Preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući

Izvor: 
Blic/Novosti/021 Sub, 09/11/2019 - 17:54

Glumac i komičar Branislav Petrušević Petrući preminuo je danas u 64. godini, oko 14 sati nakon što mu je u toku noći pozlilo.
Glumac je ove godine obeležio 40 godina karijere, a igrao je u brojnim predstavama, između ostalog i u predstavi "Kladionica - naša najrazvijenija privredna grana".
 
Glumac je karijeru počeo kao član Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Bio je i u programu Radija Beograd za koji je često pisao tekstove.
 
Završio je fakultet organizacionih nauka.
 
Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac.
 
Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput "Petrući Brenći", i od tad je poznat po tom nadimku "Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.
 
U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama "Vreme sporta i razonode", "Radio sport", "Radio 202.", "Radio televizija Srbije".
 
Godine 1984. Petrući je glumio u filmskoj komediji "Moljac", reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.
 
Petrući je na sceni Kombak dvorane 26. marta ove godine obeležio 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov. U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama "Tito u raju", "Boj na Kosovu", "Sa koje strane rešetaka je zatvor", "Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana", "Brze pruge", "Yugo kako to gordo zvuči", "Vikend akcija", "Izbori bez izbora" i drugima.
 
Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji "Hajde da se volimo 3", trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u bioskopima ga je pogledalo oko pet miliona gledalaca.
 
Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, Marka i Mateju.
 MarketingNajnovije vesti