Foto: Pixabay
Srbija

Pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko tri miliona dinara

Izvor: 
013info Uto, 24/01/2023 - 12:46Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D. N. (1986) odgovorno lice PD „Vodo-Inoks“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se sumnjiči da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko tri miliona dinara i privrednim društvima sa kojima je poslovao tokom prethodnih godina naneo višemilionsku štetu.

Kako se sumnja, D. N. je robu PD „Vodo-Inoks“ u vrednosti od preko dva miliona dinara prodavao za gotov novac, pri čemu prodaju robe nije evidentirao, niti je novac ostvaren prodajom uplatio na račun tog privrednog društva.

Takođe, sumnja se da je prisvojio dnevni pazar u iznosu od više stotina hiljada dinara, a robu nabavljenu od nekoliko dobavljača vrednosti od više stotina hiljada dinara nije evidentirao već je prodao čime je oštetio poverioce privrednog društva.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
MarketingNajnovije vesti