Srbija

Produžen rok za prijavu na foto-konkurs „Pronađi alternativu”

Izvor: 
013info Pet, 16/10/2020 - 09:56Znaš li da Srbija godišnje generiše oko 45 miliona tona CO2, a 15% dolazi od saobraćaja?

Neophodno je da se taj nivo emisije smanji kako bi priroda i društvo bili zdraviji, ali to ne može da se desi preko noći i samo od sebe. Potrebno je da se probudi kolektivna svest, a da bi se probudila kolektivna svest, mora da se probudi svest pojedinca. Budi deo borbe za zdraviju životnu sredinu tako što ćeš promovisati zdrave načine kretanja, odnosno tako što ćeš pronaći alternativu putničkom automobilu i to preneti na fotografiju.

Foto-konkurs pod nazivom Pronađi alternativu produžen je do 31.10.2020.  Foto-konkurs je namenjen mladima uzrasta od 15 do 30 godina sa teritorije grada Pančeva i grada Novog Sada, a održava se u okviru projekta Pronađi alternativu putničkom automobilu, koji realizuje Udruženje građana Srbija, moj dom, a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Neophodno je poslati 3 do 5 autorskih fotografija na kojima će na kreativan način biti predstavljeni ekološki prihvatljivi načini kretanja (vožnja biciklom, autobusom, rolerima, pešačenje i sl), navedeno je u saopštenju.

Od ovog konkursa imaćeš više koristi:

  • probudićeš u sebi kreativnu stranu,
  • bićeš deo borbe za zaštitu životne sredine,
  • dobićeš priliku da se više i sigurnije služiš alternativnim prevoznim sredstvima (kako, to ćeš saznati u nastavku teksta).

Stručni žiri izabraće najbolje radove, a prva tri mesta dobiće sledeće nagrade:

1. hoverbord

2. rolere

3. zaštitnu kacigu za bicikliste

Pošalji 3 do 5 fotografija na zadatu temu na imejl-adresu: [email protected] do 31. oktobra i budi ponosan na sebe jer si se potrudio da izdvojiš vreme kako bi promovisao nešto od koristi za sebe, društvo i, na kraju, celu planetu.

U prijavi je neophodno poslati ime, prezime, godinu rođenja i mesto stanovanja.

Fotografije preuzete sa interneta ili iz drugih izvora neće biti prihvaćene.
MarketingNajnovije vesti