Koronavirus test Foto: pexels
Srbija

Profesor podneo prijave protiv premijerke i ministra zbog katastrofalne epidemijske situacije

Izvor: 
nova.rs Sub, 02/10/2021 - 23:08Slobodan Marinković, profesor Medicinskog fakulteta, podneo je Javnom tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić i ministra Branka Ružića.

Prijave je, kako piše, podneo zbog njihovog nečinjenja u vezi sa katastrofalnom epidemijskom situacijom, što je dovelo do umiranja više od 1.000 osoba i zaražavanja više od 200.000 na mesečnom nivou, kao i zbog "uništavanja zdravlja dece u školama".

"Jednostavno, glavni politički krivci za ovu katastrofalnu epidemijsku situaciju, sa ovolikim brojem žrtava, moraju odgovarati pred licem pravde. Drugi krivci, tj. nevakcinisani, nedeljama plaćaju krvavi danak, i to svakog sata! Inače, Brnabićeva i njeni političari nikada nisu izradili plan za animiranje i stimulisanje ovih osoba da se vakcinišu", napisao je Marinković u autorskom tekstu objavljenom na portalu Nova.rs.

 
Kako je naveo, Brnabićeva i Ružić su "namerno sveli stanovnike ove države na nivo Darvinove prirodne selekcije, tj. biološke zakonitosti koja važi za životinje".
 
"Istovremeno, ovakva namera nestručnih političara da se produži nekontrolisana epidemija predstavlja težak udarac za preko 1000 lekara koji se 24 sata dnevno žestoko bore u kovid-centrima kako bi spasli živote ogromnog broja zaraženih pacijenata! Mnogi od tih lekara uskoro neće izdržati ovakav napor ni fizički ni psihički. Ili će dati otkaz i otići u inostranstvo", naveo je profesor.
 
On zahteva od kolega u Kriznom štabu da se hitno, decidirano i javno ograde od ovakvih izjava i namera Brnabićeve i Ružića da se narod prepusti nekontrolisanom delovanju virus, u suprotnom će, kako navodi, biti primoran da "pocepa diplomu".
 
Zbog neodgovornosti i bezobzirnosti, od premijerke i ministra traži da podnesu ostavke.
 
Autorski tekst profesora Marinkovića čitajte na portalu Nova.rs.
 MarketingNajnovije vesti