Foto: Ministarstvo odbrane
Srbija

Promovisani rezervni oficiri generacije „Mart 2021“

Izvor: 
013info Uto, 31/08/2021 - 15:34Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno-stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije „Mart 2021" i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Stefanović je tom prilikom poručio da Srbija od danas ima 51 novog rezervnog oficira i da su oni dokaz da postoje vrednosti koje su neprolazne, kao što je ljubav prema otadžbini, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je podsetio na to da je Srbija zemlja Živojina Mišića, Petra Bojovića, Radomira Putnika – zemlja velikih vojskovođa, ljudi koji su se svojim delima upisali u istoriju, kojima je čak i neprijatelj odavao počast, diveći se njihovom viteštvu, hrabrosti i tome koliko vole svoju Srbiju.

Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koju su stvarale generacije takvih ljudi, koji nisu razmišljali o svojim životima, već su se borili za svoje porodice, svoje bližnje, za svoj narod i svoju zemlju.

"Zahvaljujući njima danas gradimo našu zemlju u miru", rekao je Stefanović, dodavši da je danas naša otadžbina bezbedna, sigurna, zemlja koja gradi puteve, mostove, škole, bolnice, koja se bori i takmiči i sa mnogo većim zemljama u tome kako pružiti što bolji i kvalitetniji život svom narodu.

"Da bi mogla to da nastavi da radi, da bi bila nezavisna, suverena i samostalno donosila  odluke pitajući samo i jedino svoj narod, mora da ima jaku vojsku, koja je garant njene nezavisnosti i garant da niko neće ni pomisliti da ugrozi bezbednost naše Srbije. Da bi ta vojska bila snažna, između ostalog, mora da ima i jake rezervne starešine", naglasio je potpredsednik Vlade.

Najuspešnijima u ovoj generaciji rezervnih oficira Vojne akademije, rezervnim potporučnicima Aleksandru Jakovljeviću, Stefanu Petroviću i Aleksandru Mladenoviću, kao i rezervnim potporučnicima Medicinskog fakulteta VMA Miomiru Radosavljeviću, Ivanu Milenkoviću i Tijani Veljković, Stefanović je uručio ručne časovnike sa posvetom, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

U čin rezervnog potporučnika danas je promovisan 51 slušalac roda pešadije i inžinjerije, službe telekomunikacija i sanitetske službe.

 
MarketingNajnovije vesti