Zagorka Dolovac Foto: Medija centar Beograd
Srbija

"Pronaći Zagorku Dolovac, medijskim prepucavanjima pokušavaju da prekroje optužnice"

Izvor: 
FoNet Pet, 24/06/2022 - 20:39Pokret Ne davimo Beograd (NDB) zatražio je da se "pokrene postupak pronalaženja republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac".
 
Kako navode, "zvanični poziv na još jedan informativni razgovor upućen policijskom inspektoru Slobodanu Milenkoviću nakon optužbi koje je iznela Dijana Hrkalović svedoči da su vladajuće strukture spremne da žrtvuju karijeru, egzistenciju, pa i goli život pojedinaca kako bi zaštitili svoje interese".
 
"Desetine policijaca i službenika su bili žrtveni jarci prikrivanja tuđih grešaka ili tuđeg kriminala u mnogim aferama poput rušenja u Savamali, nelegalnog snimanja komemoracije u Srebrenici, kriminalnih aktivnosti navijačkih grupa, a sada i zataškavanja odgovornih u slučaju Jovanjica i pokušaja diskreditacije optužnica u slučajevima Jovanjica 1 i Jovanjca 2", ocenjuje NDB.
 
Ističući da nisu iznenađeni time što je saslušanje Milenkovića pokrenuto nakon uzajamnih medijskih optužbi visokopozicioniranih funkcionera vladajuće stranke i bivše prve policajke Srbije, NDB je ukazao da nije posao policije i tužilaštva da prikrivaju činjenice o tom slučaju, da štite izabrane i da zastrašuju one koje smatraju opasnim za vlast.
 
"Ovo pokazuje da je sprega vlasti, medija i kriminala u Srbiji dosegla tačku kada niko ne može da se oseća bezbedno", naglašeno je u saopštenju.
 
Zbog toga NDB zahteva da se pokrene "postupak pronalaženja" republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac jer opravdano sumnja "da je nestala ili je u fazi višegodinjeg dubokog sna", s obzirom da vrh tužilaštva "ćuti dok se u medijskim prepucavanjima pokušavaju prekrojiti optužnice za organizovani kriminal".
 
 MarketingNajnovije vesti