Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Srbija

Protest privrednika u sredu, naveli pet zahteva novoj Vladi

Izvor: 
021 Pon, 28/03/2022 - 08:35Protest privrednika sa porukom da bez domaće privrede nema jake države, održaće se u sredu, 30. marta ispred Vlade Srbije.
 
Protest organizuju udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" i inicijativa "TAS". 
 
"Pozivamo privrednike, poljoprivrednike, zaposlene u privatnom sektoru i ostale koji svojim radom pune budžet da nam se pridruže na protestu, kao i da izađu 3. aprila na izbore i iskoriste svoje pravo da glasaju za one za koje misle da zaslužuju glas privatnog sektora koji broji milion i po ljudi", navodi se u pozivu na protest. 
 
Privrednici navode da se od nove Vlade očekuje da u najkraćem roku:
 
- prekine praksu subvencionisanja stranih investitora novcem građana Srbije i da se iste preusmere u razvoj domaće poljoprivrede i prerade;
- smanji namete na male zarade i poveća neto kako bi se digao standard onih koji najviše rade, a najmanje zarađuju;
- prekine diskriminaciju majki preduzetnica;
- povuče Zakon o fiskalizaciji, Zakon o elektronskim fakturama, Zakon o arhiviranju i redefiniše ostale štetne zakone i uredbe koji se sprovode na štetu legalno registrovanih privrednika, a u korist crnog tržišta; 
- procesuira aktere afera u kojima je budžet RS oštećen - po procenama ekonomista na čelu sa Prof. dr Predrag Mitrovićem za neverovatnih 12 milijardi evra godišnje.
 
"Nikad više ne želimo da vidimo plagijatore i utajivače poreza na ministarskim i drugim bitnim državnim funkcijama na kojima treba da budu profesionalci koji će se pobrinuti da sistem radi u službi građana i privrednika, za šta ga i plaćamo", zaključuju privrednici u pozivu.
 
Protest će se održati u sredu od 12 časova. 
 
 MarketingNajnovije vesti