Justicia Foto: pixabay
Srbija

Protiv Malčanskog berberina podignuta optužnica za otmicu devojčice

Izvor: 
Tanjug Sre, 01/04/2020 - 10:32Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo 12-godišnju devojčicu iz sela Suvi Do.
 
Portparol tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da je optužnica protiv Jovanovića podneta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa predlogom za produženje pritvora.
 
Radonjić, međutim, zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti. Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.
 
Za ova krivična dela zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.
 
Jovanović je uhapšen u nedelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi Do presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u jednoj vikendici u selu Jasenovik. Devojčica je bila ošišana, sa modricama po telu, i smeštena je potom u Klinički centar u Nišu radi oporavka.
 
Jovanović je, inače, pušten je iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice preko Fejsbuka.
 
Pre toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.
 
 MarketingNajnovije vesti